Românii pot călători liber în Bulgaria, fără certificat de vaccinare sau test Covid negativ

Românii pot călători în Bulgaria fără a mai prezenta un certificat de vaccinare sau un test Covid negativ. Noile condiții de călătorie sunt valabile până la 31 iulie.

Ambasada României în Republica Bulgaria arată că regulile au fost aprobate pe 27 mai şi sunt aplicabile în perioada 27 mai – 31 iulie 2021. Astfel, cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie. Nici la întoarcerea în țară, românii nu mai trebuie să intre în carantină, întrucât țara se află pe lista verde a statelor cu risc epidemiologic scăzut.

Amintim că miercuri Germania a exclus România de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care merg în Germania sunt exceptați de la carantină dacă demonstrează că s-au vaccinat, că au trecut prin boală sau că prezintă un test Covid negativ.

Pe 23 mai și Ungaria a ridicat restricțiile pentru călătorii români care dețin un certificat de vaccinare împotriva Covid. Și Spania își va deschide granițele, din 7 iunie, tuturor celor vaccinați. De asemenea, pot călători liber în Grecia persoanele vaccinate sau care fac teste Covid

Deja ai votat!