spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăNaționalAnchetă cu Parchetul general şi SRI după asasinatul de la Arad

Anchetă cu Parchetul general şi SRI după asasinatul de la Arad

Suspiciunile de asasinat la comandă fac ca ancheta în cazul omului de afaceri carbonizat la Arad să fie preluată de cei mai buni procurori din ţară.

Parchetul general a anunțat sâmbătă seară că a preluat ancheta privind explozia autoturismului omului de afaceri Ioan Crișan din Arad, motivul invocat fiind „complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal.

 Afaceri cu somn african şi crocodili

 Victima este Ioan Crișan (67 de ani), un om de afaceri deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulți ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câțiva kilometri de municipiu Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de pește.

Electronist la bază, Crișan a dezvoltat un business în sectorul piscicol după ce a lucrat la Aeroportul din Arad. Recent, el a adus în țară și crocodili, pentru a produce în viitor carne.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este ca explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Bomba ar fi fost activată de la distanță, potrivit acelorași surse.

Serviciul Român de Informații a anunțat că participă la această investigație, excluzând ipoteza unui atac terorist.

Contactat de G4Media.ro, specialistul criminolog Dan Antonescu a analizat principalele ipoteze din investigație, cea mai plauzibilă fiind cea a unui asasinat. „Scurtcircuitul ar produce incendiu, nu o astfel de explozie de o asemenea amploare. Sinuciderea ar fi total atipică și o elaborare prea mare. Ar mai fi situația instalației pe gaz, dar mai rar o astfel de tehnică amplasată pe un Mercedes. Este foarte probabil să fie un dispozitiv care să se fi declanșat odată ce mașina s-a pus în mișcare, nu atunci când cheia a fost pusă în contact. Ceea ce înseamnă că dispozitivul a fost declanșat de la distanță”, a explicat Antonescu.

Poliţia are un cerc de suspecţi

Poliţia a întocmit un cerc de suspecţi în cazul bărbatului decedat, cadavrul acestuia urmând a fi expertizat, informează IPJ Arad, transmite Agerpres. „A fost întocmit un cerc de suspecţi. De la faţa locului au fost ridicate imagini de pe camerele de supraveghere care urmează a fi analizate”, a declarat Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...