Deputat intrat în parlament pe listele AUR, condamnat la închisoare

Deputatul Mihai Ioan Lasca, organizatorul protestelor anti-mască și anti-vaccin din Oradea, intrat în Parlament pe listele AUR, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității pentru că, în 2019, a blocat în trafic un șofer, pe care l-a bătut.

Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Mihai Ioan Lasca și a menținut decizia Judecătoriei Oradea din noiembrie 2020. Bărbatul se va afla sub supraveghere patru ani, timp în care este obligat să anunţe ofițerul de probațiune dacă își schimbă locuinţa şi dacă pleacă de acasă mai mult de 5 zile.

Ioan Mihai Lasca este acuzat că, pe 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan. În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost înregistrat de un alt conducător auto, iar imaginile au fost folosite ca probă în proces.

Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, vizând constituirea unui grup infracţional organizat, scrie News.ro. Conform datelor făcute publice de procurorii DIICOT în anul 2016, atunci când au dispus trimiterea în judecată, actualul parlamentar a fost deferit justiţiei alături de alţi 13 inculpaţi.
„Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming ( montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute”, au notat procurorii DIICOT.
Mihai Ioan Lasca este deputat la primul mandat și a fost ales pe listele AUR. Din martie 2021, el este parlamentar neafiliat.

.

Deja ai votat!