Rabla pentru electrocasnice s-a terminat în jumătate de oră

Toate voucherele din etapa a doua a programlui s-au terminat în câteva minute. În schimb, cei care au luat tichete pentru maşini de spălat şi frigidere le vând acum pe internet.

Cine a vrut să prindă un voucher în etapa a doua a programului Rabla pentru Electrocasnice a avut nevoie de noroc. În doar 35 de minute, întregul buget de 30 de milioane de lei s-a epuizat. Aşa că mulţi au rămas pe dinafară. În etapa a doua, românii pot să-şi cumpere televizoare, laptopuri şi tablete. Trebuie să aducă la schimb un produs vechi.

Cei mai mulți români au vrut să-și cumpere prin programul Rabla pentru electrocasnice televizoare. Nu mai puțin de 34 de mii de vouchere au fost date la această categorie. Pentru laptopuri au fost date 22 de mii de vouchere, iar la tablete 16 mii. Cei care vor să și cumpere un televizor nou pot obține 400 de lei, la laptopuri suma e de 500 de lei, iar la tablete 300 de lei.

Produsele trebuie cumpărate în următoarele două săptămâni, altfel voucherul expiră. De altfel, din prima etapă a programului, atunci când am putut cumpăra maşini de spălat rufe sau vase şi frigidere, au mai rămas bani.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Din bugetul acela de 30 de milioane nu sunt încă valorificate în jur de 45%, drept urmare mai mult că sigur după dată închiderii primei etape vor rămâne sume dispobile care vor fi relocate și vor fi utilizate într-o etapă ulterioară.

Pe 18 iunie începe a treia etapă a programului Rabla, cu aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Programul e mană cerească pentru magazine. Vânzările cresc şi cu 40% în această perioadă.

Deja ai votat!