vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalNoi măsuri de ridicare a unor restricții de la 1 iulie, decise...

Noi măsuri de ridicare a unor restricții de la 1 iulie, decise acum de guvern

Noi măsuri de ridicare a unor restricții impuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor intra în vigoare de la 1 iulie. Noile reguli sunt decise în ședința Guvernului care are loc la această oră, după ce au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Printre noile măsuri care ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie se numără:
  • Redeschiderea târgurilor și talciocurilor, după cum anunța premierul Florin Cîțu.
  • Mărirea numărului de participanți la evenimentele private – nunți, botezuri, parastase sau aniversări. Acum, conform regulilor intrate în vigoare în 1 iunie, la evenimentele private pot lua parte 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.
  • Prelungirea până la ora 02.00 a programului teraselor și al restaurantelor. Acum, restaurantele și cafenelele sunt deschise până la miezul nopții, la 70% din capacitate, în localitățile în care rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori, și este permis un număr și mai mare de persoane dar doar dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID.
  • De asemenea, sunt deschise până la ora 24.00 cluburile și discotecile, la 50% din capacitate. De la 1 iulie, ar urma să fie crescut acest prag la 70%, dacă toate persoanele sunt vaccinate.
  • Și pentru sălile de fitness ar urma să fie ridicată limita de capacitate. Acum, acestea sunt deschise la 50% din capacitate.
  • Eliminarea limitei de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi care pot circula în grupuri pietonale. Acum, limita este de 8 persoane.
Lista noilor măsuri de relaxare a unor restricții va fi adoptată în ședința de Guvern care are loc la această oră și ar urma să fie anunțată joi după-amiază de către premierul Florin Cîțu și secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Briefingul este programat de la ora 14.00.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...