Profesorii nevaccinaţi ar putea fi testaţi periodic

Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seara, la Digi24, că profesorii care nu vor dori să se vaccineze pentru Covid19 ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală. Asta în contextul în care oficialul a precizat că doreşte reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie.

Reprezentanţii ministerelor Sănătății și Educației analizează această variantă, a testării personalului din învăţământ, deoarece, până în prezent, doar 60% dintre acgajaţi s-au vaccinat.  „Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul Educației.

Autorităţile iau în calcul ca profesorii nevaccinaţi să nu mai intre la ore

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Odată cu noul an școlar, în școli vor rămâne valabile o serie de reguli anti-COVID, între care purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, dar nu și despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea.

Întrebat dacă profesorii care nu sunt vaccinați ar putea fi testați înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli, dar rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare. „Vom vedea. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a adăugat ministrul Educației.

Deja ai votat!