Suceveni implicaţi în carnagiul rutier de la Bacău

Carnagiul rutier cu șapte morți de duminică dimineață, petrecut pe E85, Bacău-Adjud, în localitatea Răcăciuni, are, din păcate, printre victime suceveni.

Conform informațiilor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, șoferul unei autoutilitare 8+1 locuri a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un Mercedes E Classe înmatriculat în Anglia. În această a doua mașină, care, rezultă din primele cercetări, se deplasa regulamentar, se aflau membrii unei familii din Suceava.

Impactul devastator a dus la moartea celor trei pasageri de pe bancheta din spate a Mercedesului. Este vorba de Ionela Huluță, în vârstă de 34 de ani, din Suceava, și de doi copii ai familiei, în vârstă de 3 luni și de 7 ani. La volan era soțul, respectiv tatăl copiilor, și el rănit grav. În mașină mai era un copil, din aceiași familie.

Conform informațiilor existente, familia venea acasă, spre Suceava. De peste un an, familia locuia în Marea Britanie.

Cei din familia Huluță figurează cu domiciliul în municipiul Suceava.

Au supraviețuit teribilului impact bărbatul de la volan, Florin Huluță, și unul dintre copiii familiei din Suceava, în vârstă de 3 ani. Copilul de 3 ani a scăpat cu viață și rănile sale nu sunt grave, conform declarațiilor medicilor. Tatăl a fost și el rănit.

În microbuzul care a pătruns pe sens opus călătoreau spre Litoral, în vacanță, șapte oameni, toți rude.

Șoferul vinovat de accident, cel care conducea microbuzul, a scăpat și el cu viață, dar din mașina lui au murit patru femei, 67, 65 și 44 de ani și o tânără de 18 ani. Un alt adult și un copil de 15 ani din microbuz au fost răniți, copilul fiind în stare foarte gravă.
Având în vedere numărul foarte mare de victime, a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului au fost direcționate forțe ISU de la Galați, Focșani și elicopterul SMURD de la Iași. Pe lângă cei șapte morți, din accident au rezultat încă cinci răniți grav.

Deja ai votat!