Sprijin financiar pentru cei care vor să-şi schimbe maşina veche cu una nouă

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat astăzi, la Oradrea, că vârsta parcului auto din România trebuie redusă cât mai repede, iar măsura prin care se dorește reducerea numărului de mașini mai vechi de 15 ani va trebui susținută financiar. În aceste condiții, la nivelul Uniunii Europene ar urma să se constituie un fond social de climă, iar cei care vor dori și-și schimbe mașinile vechi cu unele mai noi vor primi un ajutor financiar.

Până în 2050 presiunea va fi una foarte mare, susține Tánczos Barna, citat de antena3.ro, atât în România cât și în celelalte state membre UE, însă tendința va fi una foarte clară, și anume că trebuie redusă poluarea cu orice preț. Mai mult decât atât, în acest demers vor fi implicate și autoritățile locale, prin reducerea cantității de carbon emis de instituții, școli, spitale sau primării.

Ministrul a vorbit și despre susținerea din surse de la bugetul de stat pentru cei care vor renunța la mașinile vechi și care ar urma să primească despăgubiri care să reflecte valoarea mașinii pe piață. Asta înseamnă că aceștia vor putea primi bani atât de la nivelul Uniunii Europene, cât și de la autoritățile din țara noastră.

Deja ai votat!