Ministerul Finanțelor a atras 45 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a atras, vineri, 45 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 305 milioane de lei, la o dobândă de 2,92% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark (n.r, titluri de stat pe termen mediu sau lung), cu maturitatea reziduală la 39 luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 50 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) intenționează ca în luna august 2021, să  împrumute de la băncile comerciale de 3,7 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 2,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, potrivit agerpres.ro.

La acestea se poate adăuga suma de 360 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
Suma totală, de 4,06 miliarde lei, este cu 1,205 miliarde de lei sub cea programată în iulie 2021 (5,265 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Deja ai votat!