Prejudicii de aproape 26 de milioane de euro făcute de falși fermieri din Sicilia

Falşi fermieri din Sicilia au fraudat fonduri europene de 850.000 de euro prin programul Tomata din România, se arată în raportul OLAF pe anul trecut, relateazG4Media.

E vorba de 5 firme din Mehedinţi ale unor cetăţeni italieni care pretindeau că dezvoltă culturi de roşii şi au beneficiat de fonduri europene prin programul Tomata, lansat de Guvernul PSD în 2017. A fost programul de suflet al fostului lider social-democrat, Liviu Dragnea.

Nici măcar un cent din acești bani nu a fost cheltuit în România. Imediat ce Agenția Română de Plăți în Agricultură a virat subvențiile în conturile bancare ale celor cinci companii, banii au fost transferați în conturi bancare din Italia, unde au fost retrași rapid de la bancomate sau de la ghișeu în bănci și folosiți pentru finanțarea altor activități infracționale”, se arată în raportul OLAF.

Cazul a intrat și în atenția DNA și a autorităților judiciare din Italia care ar fi reușit să pună sub sechestru conturi bancare de 215.000 de euro. Dosarul a fost închis de OLAF în octombrie anul trecut cu propunere de recuperare a prejudiciului de 850.000 de euro.

OLAF notează în raport că acest caz a fost dezvăluit pentru prima dată de o publicație online din România.

Deja ai votat!