Dosar penal deschis în cazul incidentelor de la Răchiteni unde a fost şi Diana Şoşoacă

Parchetul General anchetează incidentele care au avut loc săptămâna trecută în comuna Răchiteni din județul Iași, unde senatoarea independentă Diana Șoșoacă însoțită de un grup de susținători, a blocat procesul de vaccinare, potrivit RFI România. Instituția a deschis dosar penal, însă momentan nu a pus pe nimeni sub acuzare.

Potrivit Libertatea.ro, ancheta a început după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a depus plângere în acest caz. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași a spus că instituția s-a adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

Sâmbăta trecută, 4 septembrie, senatoarea inedpendentă Diana Șoșoacă alături de un grup de protestatari, a oprit o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași. În timpul protestului, transmis de senatoare live pe Facebook timp de peste 40 de minute, Diana Șoșoacă și susținătorii ei au strigat „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”.

Este regretabil”

O reacție dură în acest caz a venit și din partea Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea, care a criticat gestul senatoarei Diana Șoșoacă. „Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, a transmis, miercuri, CNCAV.

În schimb, senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost „solicitată să intervină” în comună de mai mulți săteni, care s-au plâns de faptul că localitatea ar fi carantinată și nu sunt lăsați să iasă din case.  Aceasta a spus la rândul ei că le va face plângere penală primarului, pentru că ar fi câștigat alegerile cumpărând voturile oamenilor, și autorităților, în general, pentru că au introdus carantina.

 

Deja ai votat!