ASF declară oficial insolvența City Insurance. Ce înseamnă asta pentru șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât vineri să constate starea de insolvență a liderului pieței RCA, City Insurance, și să îi retragă autorizația de funcționare, relatează G4Media.

ASF a constatat că City Insurance nu a făcut dovada că deține fonduri pentru a acoperi cerințele esențiale ale legii, iar societatea se află în incapacitate de plată și urmează astfel să ceară deschiderea procedurii falimentului împotriva societății.

City Insurance are în portofoliu circa 3 milioane de asigurați auto, respectiv 45% din piața RCA din România, fiind liderul pieței.

Valentin Ionescu, directorul Direcției Generale Asigurări din ASF, a explicat la Digi 24 ce trebuie să facă clienții City în acest moment.

„Până la propunțarea instanței, Fondul de Garantare a Asiguraților se va pregăti și, după declarare, va începe să plătească daune și să despăgubească orice client al acestei companii. Până atunci, se va face un dosar de daună ca înainte, se procesează și își așteaptă rândul la plată. Polițele sunt în continuare valabile. De asemenea, clienții au opțiunea să denunțe aceste polițe, să primească restul de bani și să își facă poliță la altă companie de asigurări. Din acest moment, companiei i s-a ridicat asigurarea, nu mai are voie să vândă asigurări”, a spus Ionescu.

În acest moment, șoferii care sunt accidentați de alți șoferi cu asigurare de la City Insurance nu își pot primi, așadar, daunele, ci trebuie să aștepte până când instanța pronunță definitiv falimentul. Acest proces poate dura și câteva luni de zile.

Fondul de Garantare a Asiguraților avea, la data de 8 septembrie 2021, un sold disponibil în valoare de 620.624.820 lei, situația fiind una dinamică, potrivit unui răspuns al instituției la solicitarea Economedia. Acest sold va fi folosit pentru plata daunelor clienților City Insurance.

Deja ai votat!