Jurnalişti bătuţi într-o pădure din Suceava

Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Suceava audiază în această dimineață cinci dintre cele 20 de persoane care au bătut crunt, într-o pădure din Coșna, județul Suceava, doi jurnaliști și un activist de mediu care filmau un documentar internațional despre tăierile de păduri din România. Printre persoanele audiate se află și proprietarul pădurii, dar și șeful ocolului silvic.

„Ne-au atacat cu furci și topoare. Printre atacatori se afla și inginerul silvic și proprietarul pădurii. Nu am putut avea niciun dialog cu ei. Nu strigau decât atât: Vă omor!, Vă omor”, a relatat la Digi24, Mihai Dragolea, unul dintre jurnaliștii bătuți.

Acesta a subliniat că i se pare de neconceput ca în 2021 să i se poată întâmpla așa ceva. „Să fii atacat cu furci și topoare în 2021, ca în 1600, chiar nu este o realitate pe care ar trebui să o avem și nici măcar să o putem înțelege”, a comentat acesta.

Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse.

Incidentul a avut loc joi seară într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava, în timp ce doi jurnalişti şi un activist de mediu filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri. Victimele au ajuns la Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

 

Deja ai votat!