Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID, „categoric” din această toamnă

Ministrul interimar al Sănătății. Cseke Attila, a spus, la Digi24, că procesul de imunizare cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID19 va începe din această toamnă și îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical și pe cei cu boli cronice. Attila a mai spus şi că oricindoreștsă-și facă a treia doză dvaccin va putea face acest lucru.

Vaccinărilau început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem dprotecțiîn plus și trebuisă avem acest sistem dprotecțipentru toți cei carlucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei carau boli asociatși persoanelîn vârstă și oricinaltcineva cardoreștacest lucru. S-a mers pacest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuiaplicat. Introducerea celei de-a treia doze estnecesară”, a adăugat el.

Întrebat când va începadministrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: „categoric din această toamnă”.

Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a adăugat el.

Deja ai votat!