Prognoză: două săptămâni cu vreme mai rece decât normalul perioadei

Potrivit prognozei pentru următoarele patru săptămâni, realizată Administrațiai Națională de Meteorologie (ANM), în următoarele două săptămâni, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale, apoi revin la normal. Precipitaţiile vor fi reduse.

20 – 27 septembrie

În toate regiunile ţării, temperaturi vor mai mici decât cele specifice intervalului. Mai rece va fi în zonele centrale şi nord-estul ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

27 septembtrie – 4 octombrie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

4 – 11 octombrie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

11 – 18 octombrie
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Deja ai votat!