AUR cere PSD şi USR Plus să voteze „la vedere” la moţiunea de cenzură

AUR cere PSD şi USR PLUS să voteze moţiunea de cenzură cu bilele la vedere. Grindeanu a anunţat că social-democraţii votează la vedere 30 septembrie 2021,

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită PSD şi USR PLUS să voteze transparent moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, pentru „a înlătura suspiciunile de blat şi acuzaţiile de trădare a intereselor românilor”.

„Ca să nu mai existe discuţii în spaţiul public cu privire la şansele pe care moţiunea de cenzură le are să treacă, invităm parlamentarii PSD şi USR PLUS să voteze cu bilele la vedere, aşa cum vor proceda şi parlamentarii AUR. Guvernul Cîţu trebuie să cadă, iar un vot transparent este un vot în această direcţie”, a transmis copreşedintele AUR George Simion. Claudiu Tîrziu aminteşte că PSD dus „un joc dublu” în Parlament ajutând la tergiversarea moţiunii de cenzură USR – AUR.  „PSD a practicat un joc dublu în ultimele săptămâni, aşa că vrem să îşi asume un vot în văzul tuturor românilor. A venit vremea ca PSD să arate: este la putere sau în opoziţie? Susţine acest Guvern şi măsurile sale liberticide? Susţine discriminările, interdicţiile, obligativitatea vaccinării, falimentarea economiei naţionale, îndatorarea ţării până la un prag de nesuportat? De asemenea, reprezentanţii USR PLUS au ocazia să arate marţi la vot că nu au niciun fel de aranjamente de culise”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu a declarat că şi parlamentarii partidului din care face parte vor vot la vedere. „Sunt aproape convins că marţi va trece moţiunea de cenzură, dar eu nu pot garanta decât pe voturile PSD. Vor fi cel puţin 156 şi vom vota cu bilele la vedere”.

Deja ai votat!