Cel mai mare protest anti-restricții de la începutul pandemiei: 15.000 de persoane

Protestele anti-restricții, anti-guvernamentale și antivacciniste au strâns, sâmbătă, 15.000 de persoane în Piața Victoriei, în punctul maxim care a fost atins la ora 20:00. Manifestațiile stabilite inițial la ora 17:00 a început cu aproape două ore mai devreme când în Piața Constituției au început să sosească autocarele cu protestatari din toată țara.

Protestul are loc în ziua în care Capitala a atins o rată de infectare record, de 8,28 cazuri la o mie de locuitori. Tot sâmbătă s-a atins un nou record negativ de cazuri COVID-19, de 12.590. În secțiile de terapie intensivă din țară sunt internați peste 1400 de bolnavi cu coronavirus.

Co-fondatorul AUR George Simion și-a promovat intens protestul de sâmbătă, atât pe rețelele de socializare, cât și pe stradă, din om în om.

Protestele au fost organizate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în Piața Universității și ”Legiunea lupilor” în Piața Victoriei, unde a participat și senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă. La ambele manifestații au participat mai mulți preoți. Liderii AUR susțin că, de fapt, protestul a strâns ”cel puțin 30.000” de manifestanți.

Comitetul de Vaccinare a transmis, pe pagina de Facebook a instituției, un mesaj pro-vaccinare chiar în timpul protestului, spunând că ”un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore”.

Jandarmeria a transmis, de asemenea, că nu va dispune amenzi în timpul protestului pentru a nu se considera că încearcă ”să intimideze” manifestanții: ”Nu facem un scop din a sancționa cetățenii”, au transmis reprezentanții instituției.

Printre mesajele afișate de manifestanți s-au numărat ”Cred în Dumnezeu, nu în COVID”, ”Mass-media este virusul!”, dar și ”Proști, dar mulți” cu referire la mobilizarea masivă a protestatarilor.

Deja ai votat!