Pontonul la care Raluca Turcan a tăiat panglica cu trei săptămâni în urmă s-a scufundat

Pontonul la care Raluca Turcan a tăiat panglica alături de alte șase persoane în urmă cu trei săptămâni s-a scufundat parțial. În fotografiile publicate pe rețelele de socializare se observă că pontonul se află scufundat jumătate în apele Dunării. Pontonul era folosit drept centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară și se afla ancorat în dreptul comunei Mahmudia.

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Mahmudia au declarat că acesta este doar „puțin bandat” și nicidecum scufundat: „El nu este scufundat. Unde a fost ancorat în zona respectivă apele Dunării erau crescute. În momentul în care s-au tras apele el s-a bandat puțin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Județean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia.

De asemenea, Bogdan Simion, reprezentantul Asociației SERA România, entitate care derulează proiectul centrului itinerant pentru copiii cu dizabilități, a declarat pentru G4Media că incidentul a avut loc din cauza faptului că pe ponton nu exista o persoană care să supravegheze permanent.

Și Raluca Turcan a oferit un punct de vedere după acest incident: „Centrul de recuperare își va începe activitățile în noiembrie. Nu doresc să politizăm, investiția este privată. Ce mă interesează ca autoritate publică, pentru că în această situație este un proiect privat, nu al ministerului, este să nu existe niciun risc de utilizare a pontonului”, a declarat Turcan.

Deja ai votat!