OMS oferă ajutor României pentru a rezolva criza sanitară

This handout picture taken and released on February 12, 2021 by World Health Organization (WHO) shows WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus delivering remarks during a press conference on February 12, 2021 in Geneva. The head of the World Health Organization said on February 12, 2021 that all hypotheses on the origins of the Covid-19 pandemic remained on the table following the WHO's investigation in China.,Image: 590627590, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ CHRIS BLACK/ WORLD HEALTH ORGANIZATION" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, Model Release: no

Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a confirmat pentru G4Media Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza ce a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

România este în acest moment una dintre țările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19. În pofida statisticilor și a faptului că numărul de morți și infectați stabilește zilnic un nou record, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul și Bucureștiul, zona cea mai afectată de pandemie.

Mai multe state din Uniunea Europeană și Republica Moldova au oferit sprijin României pentru a o ajuta să traverseze criza COVID-19. În ultima săptămână, România a înregistrat 2062 de decese în urma infectării cu coronavirus.

Alexandru Rafila a mai declarat, duminică, la Antena 3, că opinia experților INSP care au cerut instituirea lockdown-ului ar trebui ascultată.

Deja ai votat!