PSD vrea să preia guvernarea şi va merge la Cotroceni cu o propunere de prim ministru

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, miercuri, că formaţiunea pe care o conduce va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Nu o să cădem în acelaşi ridicol al discuţiilor. Să vedem realităţile din România. Ne aflăm într-o criză pandemică negestionată, într-o criză socială, economică, dar şi politică declanşată de PNL şi USR. Toate crizele nu au fost gestionate şi sunt efectul acestei alianţe de dreapta susţinută de Iohannis.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a mai transmis că PSD a realizat, împreună cu specialiştii, o listă cu 100 de priorităţi pentru români. „De aici vor porni discuţiile pe care le vom avea cu PNL sau cu USR”, a precizat Ciolacu.   Întrebat dacă va discuta şi cu USR, Ciolacu a răspuns: „Orice formaţiune politică, atunci când reprezintă cetăţenii, e normal să vorbească cu toată lumea”. „PSD nu va întra în negocieri sau în discuţii sterile privind ministerele. (…)Să nu credeţi vreo clipă că eu o să le cer mandat colegilor ca PSD să nu meargă cu o propunere de premier”, a mai spus Ciolacu. De asemenea, întrebat dacă PSD ia în calcul să renunţe la varianta de premier sau este o condiţie esenţială în cadrul negocierilor, preşedintele social-democraţilor a transmis: „În funcţie de cele 100 de măsuri vorbim de un guvern pe o durată mai scurtă sau mai lungă”. „PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. (…) Cred că este responsabilitatea noastră, când avem cel mai mare grup de parlamentari, să ne implicăm în rezolvarea crizei”, a mai spus Ciolacu.

Deja ai votat!