PNL a decis „flexibilizarea” mandatului de negociere cu PSD și USR

Liderii PNL au decis, marți, în ședința Biroului Politic Național flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea unui guvern cu PSD sau USR. Aceștia au stabilit și echipa de negociere care va merge la discuțiile cu cele două partide. O parte dintre lideri au luat cuvântul și s-au pronunțat în legătură cu partidul cu care PNL ar trebui să împartă puterea. În ședința BPN liderii partidului nu au discutat deloc despre numele viitorului premier.

Pitrivit digi24.ro, din echipa de negociere fac parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Aceștia au mandat să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR. Florin Cîțu a spus că mandatul de negociere prevede ca premierul să fie propus de la PNL.

„Azi nu am avut o discuție despre premier. La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul sa fie de la PNL. Criza politică a fost generată de alte partide, cu care vom negocia în perioada următoare. Sunt peste tot probleme. Suntem gata să rezolvăm această criză. Mâine voi contacta liderii politici pentru negocieri. Vom merge la aceste negocieri cu o strategie pentru fiecare în parte. Dar rămâne cert, premierul e al PNL. În ambele variante”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă se consideră responsabil de criza politică, precum a spus și Dan Motreanu, liderul liberalilor din Giurgiu, președintele PNL a spus: „Dacă dorește terapie de grup, sunt aici”.

Deja ai votat!