PNL a votat pentru negocieri cu PSD, în vederea formării unui nou Guvern de coaliție

Potrivit surselor G4Media, PNL a votat, luni seara, în Biroul Politic Național, în favoarea începerii negocierilor cu PSD, pentru formarea unui nou guvern de coaliție.

Conform informațiilor G4Media, raportul de voturi a fost următorul: 48 de liberali s-au pronunțat pentru începerea negocierilor cu PSD, iar 22 au votat împotrivă.

Printre liberalii care au votat împotriva unei alieri cu PSD se numără: președintele PNL București, Ciprian Ciucu, președintele Consiliului Județean Oradea și lider al PNL Bihor, Ilie Bolojan, Primarul din Oradea, Florin Birta, liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, șeful PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu, dar și Monica Anisie, Ludovic Orban, Antonel Tănase sau Raluca Turcan.

Nu a existat nicio abținere.

Discuțiile liderilor liberali au discutat detaliile alianței cu PSD la Vila Lac din Primăverii. Mai mulți protestatari au aruncat cu hârtie igienică în mașinile care-i aduceau pe șefii PNL la ședință.

Unul dintre liderii PSD, Vasile Dîncu, a avut și el luni seara o intervenție la Digi24.ro, confirmând că și decizia partidului său este aceea de a începe negocierile cu PNL, în vederea formării unui guvern de coaliție.

Dacă cele două formațiuni ajung la un acord privind programul de guvernare și împărțirea mandatelor, se estimează ca la început de decembrie să existe structurată o variantă de guvern.

Reamintim că și UDMR a transmis, tot luni, că s-a luat decizia – în cadrul formațiunii – pentru demararea negocierilor în vederea formării unui guvern de coaliție PNL-PSD-UDMR.

Deja ai votat!