Istoria evreilor și a Holocaustului va fi predată ca disciplină separată și obligatorie în licee

Românii i-au întrecut la un moment dat şi pe germani în orori şi numărul evreilor exterminaţi, una dintre metode fiind urcarea în tren a cinci mii de oameni şi plimbarea lor până mureau toţi

Propunerea legislativă, inițiată de șapte deputați și senatori aparținând tuturor grupurilor parlamentare cu excepția AUR, privind predarea în licee ca disciplină separată și obligatorie a istoriei evreilor şi Holocaustului începând din 2023, a fost introdusă în Camera Deputaților pe 18 octombrie și adoptată definitiv în mai puțin de o lună.

Reprezentantul special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, deputatul PNL Alexandru Muraru,a salutat adoptarea legii de către parlament și a explicat importanța ei, într-o declarație remisă G4Media.

“România face un pas extrem de important în această direcție, a asumării responsabilității propriului trecut și a educației civice cu privire la Holocaust și la promovarea memoriei. Instituțiile continuă să facă progrese”, a spus Alexandru Muraru.

La rândul său, ambasadorul Statului Israel la București, David Șaranga, a avut cuvinte de apreciere, după votul din Senat, postate pa pagina de Facebook a ambasadei.

„Este o zi istorică. O zi care încununează eforturile României de a-și confrunta trecutul cu onestitate, dar mai ales de a promova educația despre Holocaust. Fără a învăța din tragediile istoriei nu putem spera la un viitor mai bun”, a declarat ambasadorul Șaranga.

Deja ai votat!