Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Cipru și Iordania intră în zona roșie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, joi, actualizarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pe coduri de culori, în funcție de incidența COVID. Cipru și Iordania au intrat în zona roșie, din cauza creșterii numărului de infectări. Tot în zona roşie au intrat şi San Marino, Groenlanda, Trinidad şi Tobago.

În zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Azerbaidjan şi Brunei Darussalam, iar din zona verde, în urma creșterii incidenței Franţa, Portugalia, Monaco, Chile, Liban şi Guyana. În zona verde au intrat Thailanda, Iran, Aruba şi Saint Kitts şi Nevis.

Datele au fost publicate de ECDC, joi, 18 noiembrie pentru perioada 1 – 14 octombrie 2021, ca urmare a detectării la populația umană a unor variante de virus SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista țărilor

Deja ai votat!