Bugetul pentru „Rabla Electrocasnice”, epuizat în cinci minute

În doar 5 minute de la debutul primei etape a Programului guvernamental „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea a doua, s-a epuizat întreg bugetul de 14 milioane de lei, potrivit Ministerului Mediului.

Potrivit datelor centralizate, în topul preferinţei cumpărătorilor s-au aflat aparatele frigorifice, urmate de maşinile de spălat rufe şi maşinile de spălat vase. Astfel, au fost descărcate în total 35.000 de vouchere, dintre care 13.370 pentru mașini de spălat rufe, 7.135 pentru mașini de spălat vase și 14.496 pentru frigidere.

Ministerul de resort precizează că, începând de vineri, 26 noiembrie, voucherele vor intra în procedură de validare, urmând ca, imediat după aceasta, românii să-şi poată achiziţiona electrocasnicele dorite.

Posesorii de voucher au ca termen 15 de zile calendaristice de la data publicării listei aprobate pentru a le valorifica.

Ediţia de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” va mai avea două etape, după cum urmează: Etapa a II-a – între 3 decembrie, ora 10:00, şi 9 decembrie, ora 23:59 (pentru vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizoare cu cel puţin noua clasă energetică G, respectiv vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete), şi Etapa a III-a – în perioada 10 decembrie, ora 10:00 – 16 decembrie, ora 23:59, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Deja ai votat!