Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România intră în zona galbenă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat vineri, printr-o nouă hotărâre, actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona galbenă au intrat din zona roşie, în urma scăderii incidenţei, România şi Guam.

În schimb, din zona verde, în urma creşterii incidenţei, au intrat Italia, Aruba, Malta şi Insulele Virgine ale Statelor Unite, iar în zona roșie a intrat Monaco. În zona verde au intrat Botswana, Brunei Darussalam şi Insulele Falkland.

Lista intră în vigoare începând cu data de 28.11.2021, ora 00:00.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista țărilor 

Deja ai votat!