15 tone de artificii ascunse într-un transport de cartofi, confiscate la graniţa României cu Bulgaria

Captură de proporţiii la punctul de trecere a frontierei Giurgiu.  Polițiștii de frontieră, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au descoperit într-un autocamion, 15.000 de kilograme de articole pirotehnice, pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare. Articolele pirotehnice erau ascunse în autoremorca mijlocului de transport “prin metoda capac”, în spatele unor paleți cu cartofi.

În ziua de 05.12.2021, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 64 de ani. Potrivit documentelor, era vorba despre un transport de 21,5 tone de cartofi, marfă încarcată din Bulgaria pentru o societate din municipiul București.

În urma controlului, s-a constatat că, în spatele a șase paleți cu cartofi, erau ascunse, prin “metoda capac”, sute de cutii care conţineau aproximativ 15.000 de kilograme de articole pirotehnice (petarde, artificii etc).

În cauză se derulează cercetări pentru derularea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, transmite Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

Deja ai votat!