Incendiu de proporţii uriaşe la un bloc din Constanţa

foto: ISU Dobrogea

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu puternic care a izbucnit în parcarea de la demisolul unui bloc din Constanţa. Flăcările au cuprins inițial la demisolul blocului, unde au luat foc două mașini, apoi s-a extins rapid spre apartamente. Opt persoane, între care şi copii, au fost ajuns la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a afirmat că la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie având în vedere numărul mare al persoanelor implicate

“Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea.

Deja ai votat!