Perioadă de valabilitate extinsă pentru peste un milion de doze de vaccin anti-Covid

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a anunţat joi că va fi extinsă perioada de valabilitate pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi şi inscripţionate în acest sens.

„Vaccinul de la Moderna va avea o perioadă de valabilitate de 9 luni, în aceleaşi condiţii de depozitare, la o temperatură de – 20 de grade, pentru toate loturile care se vor produce din 8 decembrie înainte. Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat şi extinderea retroactivă a perioadei de valabilitate pentru loturile care au fost produse până la data de 8 decembrie, dar care au fost stocate în permanenţă (…), care nu au ieşit din lanţul de – 20 de grade. În România sunt circa 1,6 milioane de doze de vaccin care se vor supune acestei reglementări de extindere a perioadei de valabilitate. Menţionez că aceste loturi de vaccin au deja data de valabilitate inscripţionată. (…) Toate aceste modificări vor fi efectuate în registrul electronic şi pe adeverinţa de vaccinare se va regăsi data corectă”, a declarat dr. Gheorghiţă într-o conferinţă de presă privind evoluţia pandemiei.

Acesta a precizat că în ultimele 4 săptămâni s-au vaccinat în total 379.664 de persoane cu prima doză.

„Cel mai mare număr de persoane vaccinate cu doza 1, din septembrie până la acest moment, a fost în perioada 25 octombrie – 31 octombrie, când peste 575.000 de persoane au fost vaccinate – practic în 7 zile – cu doza 1. În ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei cu doza booster – doza 3, care a debutat la 28 septembrie, până în acest moment s-au vaccinat peste 1.820.000 de persoane, ceea ce reprezintă circa 42% din persoanele eligibile care au deja mai mult de 6 luni de la schema completă de vaccinare. (…) De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, au fost peste 15,5 milioane de doze de vaccin administrate”, a arătat preşedintele CNCAV.

Deja ai votat!