ANAF verifică veniturile obținute din activitatea online

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (ANAF) verifică veniturile obținute din activități specifice mediului online, cum ar fi monetizarea publicării de conținut multimedia pe website-uri, rețele de socializare și platforme audio-video, așa cum este YouTube sau Facebook, potrivit unui comunicat emis de instituție.

De asemenea, ANAF va verifica și veniturile obținute din vânzarea de programe/aplicații software pe platforme dedicate, așa cum este Google Play Store. Până în prezent, la nivel național, s-a constatat că 35 persoane au obținut venituri de circa 26,33 milioane lei, pe care au omis să le declare, parțial sau integral.

Una dintre cele mai mari sume nedeclarate, identificată de ANAF până în prezent, este de 2,11 milioane lei. Aceasta a fost obținută în perioada 2016-2017 de către o persoană născută în anul 1993, care a monetizat prin Google AdSense traficul generat de conținutul publicat pe un site web. Pe numele acestei persoane a fost emisă Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei, potrivit agerpres.ro

Inspectorii antifraudă fiscală transmit că vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice mediului online. ANAF le recomandă celor care desfășoară sau vor să înceapă o astfel de activitate să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Deja ai votat!