Incidente pe aeroportul din Suceava. Angajaţi ai DSP scuipaţi şi jigniţi

Mai multe incidente au avut loc în această perioadă pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava. Astfel, potrivit directorului DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, angajaţii instituţiei care asigură triajul epidemiologic a celor care revin în ţară din străinătate, sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi. Aceasta a declat că triajul epidemiologic este asigurat de 16 asistenţi medicali, care fac ture prin rotaţie, uneori şi 14 ore pe zi, în condiţiile în care sosesc zilnic peste o mie de călători, iar cadrele sanitare au constant nevoie de ajutorul poliţiştilor de frontieră.

Potrivit digi24.ro, de la începutul lunii decembrie, 12.949 de persoane care au intrat în ţară, pe cale aeriană sau terestră, au fost carantinate, în comparaţie cu 5.062 de persoane în luna octombrie şi 6.493 în luna noiembrie. Doar în cursul zilei de marţi, 2.148 de suceveni au fost carantinaţi după revenirea în ţară, pentru că nu erau vaccinaţi anti-COVID-19 sau nu aveau test PCR negativ.

Olivia Ioana Vlad a mai spus că, în cursul zilei de marţi, dintr-un total de 24 persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2, cinci erau carantinate deoarece aveau istoric de călătorie în ţări din Europa, respectiv Olanda, Anglia, Belgia şi Austria şi niciuna dintre aceste persoane pozitive nu era vaccinată.

Deja ai votat!