Fond de redresare pentru finanţarea IMM-urilor și a proiectelor de infrastructură

Guvernul României și Fondul European de Investiții au semnat joi un contract de finanțare, prin care România va crea un Fond de Fonduri pentru Redresare, un instrument de capital de risc, cu un buget de 400 milioane euro, care va contribui la aproximativ 20 fonduri de investiții de capital care vor investi în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură. Potrivit economedia.ro, semnarea contractului cu Fondul European de Investiții este unul din jaloanele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru acest an.

„PNRR oferă României șansa unui salt important în creșterea sustenabilă a unor sectoare esențiale. Expertiza Fondului European de Investiții și a intermediarilor selecționați va contribui semnificativ la creșterea unor întreprinderi românești și la redresarea economiei românești după criza COVID-19”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.
Prin noul contract se anticipează că, în următorii cinci ani, aproximativ douăzeci de fonduri de investiții vor obține resurse sporite pentru a investi în firme și proiecte de infrastructură românești, inclusiv în domenii precum eficiența energetică sau energia regenerabilă.
Deja ai votat!