marți, mai 17, 2022
AcasăNaționalPreședintele AUR și acoliții, amendați după asaltul de la primăria Timișoara

Președintele AUR și acoliții, amendați după asaltul de la primăria Timișoara

Jandarmeria Română a dat 12 amenzi în valoare de totală de 44.000 de lei după asaltul AUR de la Primăria Timişoara de vineri, 14 ianuarie 2022. Potrivit subprefectului Ovidiu Drăgănescu, George Simion a fost „primul amendat”, relatează Adevărul.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş a aplicat primele amenzi în urma scandalului de ieri de la mitingul AUR şi Noua Dreaptă. În urma vizionării filmărilor şi fotografiilor operative cu ocazia pătrunderii în sediul Primăriei Municipiului Timişoara a membrilor AUR, au fost constatate şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale”, a transmis subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Potrivit subprefectului de Timiş, jandarmii au aplicat opt amenzi de 4.500 de lei pentru intrarea într-un spaţiu închis fără purtarea măştii de protective şi patru sancţiuni de 2.000 de lei pentru încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„Primul sancţionat a fost parlamentarul AUR, George Simion. Astăzi va continua identificarea altor persoane implicate în descindere”, declară subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

George Simion, aflat la Timişoara în campania de strângere de semnături pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis, a intrat, vineri, în Primăria Timişoara alături de un grup de aproximativ 20 de susţinători AUR şi de la Noua Dreaptă. Grupul a fost oprit de angajaţii primăriei şi poliţiştii locali (care i-au lăsat iniţial să intre), având în vedere că accesul în instituţie se poate face doar pe bază de certificat verde COVID, iar protestatarii nu aveau aşa ceva. Jandarmii au precizat că au intervenit doar după ce au fost sesizați de incident.

Simion, împreună cu alți protestatari a fost amendat și pentru protestul violent de la Parlament din decembrie 2021, amenzile totale fiind de 140.000 lei. Președintele AUR a mai primit amenzi și prin diverse orașe din țară unde a organizat adunări publice fără să respecte reglementările sanitare, dar a anunțat că va contesta în instanță toate amenzile.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
56 %
0.5kmh
97 %
mar
21 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
27 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...