marți, august 9, 2022
AcasăNaționalDemonstrații de solidaritate cu Ucraina în toată lumea. Oamenii au ieşi în...

Demonstrații de solidaritate cu Ucraina în toată lumea. Oamenii au ieşi în stradă şi în România alte ţări

Sute de persoane, inclusiv foarte mulţi copii, au participat, sâmbătă după-amiază, în faţa Ambasadei Ucrainei din Bucureşti, la o acţiune în semn de solidaritate cu această ţară, în contextul agresiunii Federaţiei Ruse. Participanţii afişează steagul Ucrainei, unul chiar de mari dimensiuni, dar şi mesaje precum “Stop Putin”, “No war”, “Peace Ukraine”, “Solidari cu oamenii din Ucraina. Fără război”, “We stand with Ukraine”.

Potrivit europafm.ro, o parte a celor prezenţi au intonat imnul Ucrainei şi s-au scandat, printre altele, “Asasin, Putin asasin” şi “Ucraina”.

Participanţii au plecat ulterior în marş către Ambasada Rusiei la Bucureşti, iar coloana a fost întâmpinată de claxoane de susţinere ale celor aflaţi în trecere.

Manifestare şi la Arad

Manifestări au fost şi la Arad într-o acţiune împotriva războiului şi de solidaritate cu Ucraina, purtând şi pancarte anti-Putin. Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17,00 în faţa Palatului Administrativ din Arad (Piaţa Revoluţiei), după ce o invitaţie a fost lansată în mediul online de Asociaţia Aradul Civic.

În jur de 50 de persoane participă la acţiune, multe purtând pancarte anti-Putin sau cu mesaje de solidaritate pentru Ucraina. Printre purtătorii de pancarte se numără şi un câine, care are agăţat la gât mesajul “Zelensky is my friend”.

Proteste în toată lumea 

Manifestări similare au loc în mai multe oraşe din lume. Sâmbătă, locuitorii din Tokyo au luat parte la o demonstraţie împotriva războiului din Ucraina. „Trebuie să mărim presiunea lumii (împotriva Rusiei). Acesta este un război între dictatură şi democraţie”, a declarat un protestatar.

Proteste mult mai ample decât la București au avut loc în alte capitale europene. La Londra, Paris, Nicosia, Berlin, Atena, Helsinki, Madrid și Milano zeci de mii de oameni au defilat cu steaguri ucrainene și cu pancarde împotriva războiului.

Un miting pe care organizatorii l-au estimat la 20.000 de persoane a avut loc în capitala Elveției, Berna, unde steagul ucrainean a fost arborat deasupra sediului consiliului municipal.

În America Latină, protestatarii s-au alăturat mitingurilor de vineri din Argentina, Brazilia, Mexic și Peru, scandând “Trăiască Ucraina”.

La Sidney, câteva sute de oameni au mărșăluit printr-o ploaie torențială, scandând “Ucraina va învinge!”, în timp ce protestatarii de la Tokyo au cerut expulzarea Rusiei din Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.4 ° C
21.6 °
19.4 °
68 %
6.3kmh
100 %
mar
23 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...