sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăNaționalKlaus Iohannis: "România susţine adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei"

Klaus Iohannis: „România susţine adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei”

România susține adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, care să menţină o presiune ridicată asupra Moscovei, a spus președintele Klaus Iohannis, în timpul unei întâlniri cu ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, aflat în vizită oficială la București.

Președintele a salutat prezența la București a ministrului Luigi Di Maio, în acest context internațional dificil, ca expresie a relațiilor strânse și a Parteneriatului Strategic consolidat dintre România și Italia, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Hub-ul umanitar va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova

Potrivit Digi24, președintele a prezentat eforturile României de a ajuta Ucraina prin centrul umanitar de la Suceava și a salutat implicarea Italiei în operaționalizarea acestui hub logistic. El a precizat, în acest context, că acest hub umanitar va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova, confruntată cu un număr crescut de refugiați. Iohannis a apreciat faptul că ministrul italian de externe se va deplasa în continuare la Chișinău, pentru a discuta cu autoritățile Republicii Moldova despre cele mai bune căi de cooperare pentru gestionarea numărului mare de refugiați ucraineni.

Șeful statului a abordat şi subiectul securităţii energetice, inclusiv în contextul discuţiilor la nivel european, precizând că Uniunea Europeană trebuie să îşi diversifice sursele de aprovizionare, cu deschidere spre ţări ca Azerbaidjan, Qatar sau Egipt, şi să accelereze interconectările între statele membre şi dezvoltarea infrastructurii energetice.

Iohannis a mai precizat că este importantă accelerarea investiţiilor în surse regenerabile şi în sectorul energiei nucleare civile, dar şi utilizarea gazului ca sursă de tranziţie, în vederea creşterii independenţei energetice la nivelul Uniunii. În planul relaţiilor economice bilaterale, Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat firmele italiene să investească în continuare în România.

Italia și-a arătat disponibilitatea de a sprijini eforturile umanitare

Ministrul Luigi Di Maio a subliniat importanţa unităţii la nivel european referitor la acţiunile de sancţionare severă a Rusiei, dar şi de sprijin a Ucrainei, precum şi importanţa continuării eforturilor de a consolida proiectul european în diverse domenii, inclusiv în cel al energiei, pentru a asigura securitatea energetică a Uniunii Europene.

Ministrul de externe italian a exprimat întreaga disponibilitate a Italiei de a sprijini eforturile umanitare atât în Ucraina, cât şi ale statelor din vecinătatea Ucrainei, potrivit sursei citate.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
17.7 ° C
19.6 °
17.2 °
73 %
2.6kmh
17 %
sâm
17 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
27 °
mie
32 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...