duminică, mai 29, 2022
AcasăNațional39 de organizații județene cer schimbarea lui Cîțu

39 de organizații județene cer schimbarea lui Cîțu

Într-o ședință a Biroului Executiv Național convocată vineri de tabără anti-Cîțu, 42 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congersului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîțu.

Potrivit Digi24, în ședința BEX de vineri, liderii care îi cer lui Cîțu să plece din funcție au luat act de solicitarea a 39 de organizații județene pentru convocarea Consiliului Național. Astfel, în ședința BEX a fost stabilită data de 3 aprilie și numărul delegaților. Ulterior, congresul extraordinar ar urma să fie programat săptămâna viitoare, pe 10 aprilie. La ședință BEX de vineri nu au participat Florin Cîțu și secretarul general al partidului Dan Vîlceanu. În timpul ședinței prin videoconferință, Florin Cîțu a ieșit la declarații și a spus că o ședința a Biroului Executiv Național a fost convocată statutar pentru sâmbătă, la ora 12.

Într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, este anunțată convocarea Consiliului Național pentru duminică, ora 12:00, la Parlament.

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, întrunit în ședința din 1 aprilie 2022, a luat la cunoștință de convocarea Consiliului Național în ședință extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de președinți ai Birourilor Politice Județene, în conformitate cu prevederile statutare. Ședința Consiliului Național va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la București, la Palatul Parlamentului.

Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit în unanimitate detaliile organizatorice, numărul de delegați și norma de reprezentare pentru desfășurarea Consiliului Național. Majoritatea membrilor Biroului Executiv și a președinților Birourilor Politice Județene apreciază că Partidul Național Liberal are nevoie de un management politic mai eficient în relația cu organizațiile teritoriale. Scopul organizațiilor județene este optimizarea coordonării și îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL.

Necesitatea unei schimbări se impune și datorită contextului geostrategic, existând situații când o decizie administrativă are nevoie de o susținere politică rapidă. O situație de criză impune măsuri de criză, așa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile și să prevină riscul unei crize politice artificiale.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național se va afla convocarea și organizarea Congresului Extraordinar al PNL”, se arată în comunicatul de presă.

Cîțu se declară dezamăgit

Florin Cîțu, spune că este „dezamăgit” de cererea liderilor liberali din țară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea partidului.  „Cât voi rămâne în PNL, voi respecta regulile. Ședința nu a fost convocată de secretarul general. Cererile de convocare a BEx sunt adresate președintelui PNL și am convocat BEx”.

Întrebat dacă va demisiona din fruntea PNL, Florin Cîțu a declarat: „Am tot discutat cu președinții de filiale despre multe care n-aveau legătură cu PNL. Am fost vocal și voi rămâne împotriva unor măsuri populiste care vor pune în pericol stabilitatea financiară a României. Dobânzi, inflația, șomaj. Sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine.

Un alt motiv care a fost invocat a fost Programul Anghel Saligny. Să invoci că aș fi fost împotriva adoptării este bizar. Este implementat de Guvern, nu de PNL.

Am comunicat public și cu toată lumea. Românii simt cei 10% din inflație. Sunt dezamăgit de această situație, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum. Mă întorc acasă fără să avem o discuție. Este o situatie pe care greu o explic, multe situații au legătură cu guvernarea, nu cu PNL”, a afirmat Cîțu.

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, șeful Senatului spune că are o „relație bună”.„Am discutat cu el și din SUA și de aici. Nu se implică în problemele de partid. I-a fost invocat numele când strângeau semnăturile convocării pentru a da greutate”, a mai spus acesta.

Florin Cîțu a precizat că nu își va da demisia din PNL.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.4 ° C
17.8 °
16.6 °
56 %
2.8kmh
77 %
Dum
18 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
25 °
joi
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

După ce tot spui sănătate la stat ca la privat și treci pe la spital.

EDITORIAL

După ce în urmă cu aproape un an și jumătate lansa în eter un reușit videoclip muzical mustind de cultură și patriotism local intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Cu sâni mari, cu glezne fine Și fuste de-un sfert de cot, Ele spun că-arată bine, Eu spun că arată ... tot! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...