sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăNaționalLiberalii l-au lăsat pe Cîțu să demisioneze de unul singur

Liberalii l-au lăsat pe Cîțu să demisioneze de unul singur

După doar șanse luni de șefie, timp în care era considerat de liberali viitorul partidului, Florin Cîțu a anunțat sâmbătă că și-a depus demisia din funcția de președinte PNL.

Florin Cîțu spune că nu-și va da demisia și din funcția de președinte al Senatului. „Acolo sunt alte discuții. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție”.

La şedinţa de Birou Executiv al PNL, convocată de Florin Cîţu, au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

”Ceea ce facem noi în acest moment, din păcate, chiar dacă spunem că o facem pentru stabilitate și pentru liniște, din contră, tocmai asta nu arată. Dar este o decizie și colegii vor merge mai departe. Aș fi vrut să-mi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid”,  a declarat Florin Cîțu.

Acesta spune că dacă nu era coaliția guvernamentală cu PSD, ar fi continuat în funcția de lider al PNL.

La rândul său, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că îşi va anunţa demisia din funcţie, pentru că nu vrea să participe la “un bâlci” în partid.

Fără să ceară aprobarea șefului PNL, 40 de lideri au convocat o ședință, pentru a-i parafa lui Cîțu sfârșitul la șefia partidului.

Liberalii vor alege un nou președinte peste o săptămână, în cărți fiind un singur nume, premierul Nicolae Ciucă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14.8 ° C
19.6 °
14.4 °
78 %
1.5kmh
59 %
sâm
26 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
15 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La cum e traficul acum, îți trebuie ceva de citit care să nu te înveselească prea tare.

EDITORIAL

Când mă gândesc la greva generală din învățământul românesc, îmi vine în minte un neaoș banc autohton cunoscut de multă lume, dar interpretat până...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...