miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalVicepreşedintele CJ Suceava, urmărit de DNA după ce ar fi luat mită

Vicepreşedintele CJ Suceava, urmărit de DNA după ce ar fi luat mită

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită și trafic de influență. Asta după ce ar fi fost prins în flagrant chiar în sediul instituției în timp ce ar fi primit șpagă în valoare de 40.000 de euro, de la un om de afaceri, potrivit Hotnews.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Silviu-Cristinel Creţu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

„La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp”, potrivit sursei citate.

Alți 40.000 euro pentru desfăşurarea fără impedimente a contractului

Potrivit monitoruldesuceava, ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, în legătură cu un alt contract de întreţinere a drumurilor judeţene pentru care avea atribuţii de verificare, Creţu i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfăşurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Judeţean Suceava.

În acest context, Creţu ar fi primit, luni, de la omul de afaceri, Vasile Rîpan, cu titlu de mită, suma de 40.000 de euro, moment în care a fost constatată infracţiunea flagrantă, în interiorul clădirii CJ Suceava. Până la sentința definitivă, acesta dispune de prezumția de nevinovăție. Omul de afaceri determinat să dea șpaga, Vasile Rîpan, este administratorul Autotehnorom Suceava, liderul asocierii care execută lucrările de modernizare la drumul național Botoșani-Ștefănești.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...