spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNaționalFlorin Cîțu, în vizită în Ucraina

Florin Cîțu, în vizită în Ucraina

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a mers miercuri să vadă ororile din Gostomel și Irpin, în cadrul vizitei sale în Ucraina. Acesta apare în fotografii alături de Volodimir Zelenski și de Ruslan Stefanciuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei.

O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război. Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmihal”, a scris Cîțu pe Facebook.

Ruslan Stefanciuk a postat pe contul său de Facebook imagini din cadrul vizitei pe care a făcut-o în Ucraina președintele Senatului României, Florin Cîțu, precum și președintele Parlamentului Macedoniei de Nord și președintele Parlamentului Elvețian.

„Președintele Senatului României, al Parlamentului Macedoniei de Nord și al Elveției vor susține în continuare Ucraina. Așa au spus și când au văzut Gostomel și Irpin cu ochii lor”, a scris Ruslan Stefanchuk.

Acesta i-a numit pe cei trei oficiali „prietenii noștri”, care sunt gata să ajute Ucraina „la nivel bilateral și internațional”, să întărească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, să se alăture „reconstruirii independente, suverane, înfloritoare a Ucrainei. Credem că vom învinge!”, a mai scris președintele Radei Supreme a Ucrainei, potrivit Mediafax.

Plecarea lui Cîțu în Ucraina a avut loc loc în contextul în care în urmă cu o zi premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-au aflat în vizită oficială la Kiev și s-au întâlnit cu președintele Vlodomir Zelenski. Inițial, în urmă cu două săptămâni a fost anunțată o vizită oficială în Ucraina, la Kiev pe data de 27 aprilie a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

Pe 26 aprilie, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților au anunțat presa că au fost în capitala Ucrainei și au postat poze cu vizita efectuată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
11.6 °
87 %
2.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...