vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalDispute de la subordonarea serviciilor de urgenţă

Dispute de la subordonarea serviciilor de urgenţă

Ministrul social-democrat al Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat după anunțul reorganizării Ministerului de Interne condus de liberalul Lucian Bode și s-a adresat Camerei Deputaților și Senatului printr-o scrisoare. „Unele dintre prevederile propuse încalcă flagrant legea”, arată Rafila în document făcând referire la mai multe articole.

Proiectul prevede ca asistenţa medicală de urgenţă să fie coordonată de DSU condus de Raed Arafat. Nu este pentru prima dată când sunt înregistrate tensiuni între Alexandru Rafila și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Rafila atrage atenția că expunerea de motive a proiectului de Lege privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne „NU conține Ministerul Sănătății între avizatori, deși proiectul are prevederi referitoare la asistența medicală de urgență, aflată în domeniul de responsabilitate al Ministerului Sănătății”.

Ministrul Sănătății mai transmite că s-a adresat în scris MAI, cu solicitarea de a reanaliza proiectul de lege și de a exclude sintagma „asistența medicală de urgență” din conținutul actului normativ.

„Am fost surprins când am văzut acest proiect de lege promovat de MAI, eu nu vreau să intru în niciun fel de polemică cu nimeni în acest moment. În mod evident, asistenţa medicală de urgenţă este în dreptul Ministerului Sănătăţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus, ironic, că îi cedează postul lui Raed Arafat. „Nu e vorba despre persoane, nu e vorba despre persoana doctorului Arafat, eu cred că am fost unul dintre cei care l-au lăudat cel mai tare. Dânsul este un om extrem de capabil, dar aici discutăm de responsabilitate pentru asigurarea asistenţei medicale în România pe termen mediu, nu e o chestiune conjuncturală, iar domnul Arafat dacă doreşte să coordoneze această activitate să vină la Ministerul Sănătăţii, chiar în locul meu, eu nu am niciun fel de problemă”, a adăugat Alexandru Rafila.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...