duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalDispute de la subordonarea serviciilor de urgenţă

Dispute de la subordonarea serviciilor de urgenţă

Ministrul social-democrat al Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat după anunțul reorganizării Ministerului de Interne condus de liberalul Lucian Bode și s-a adresat Camerei Deputaților și Senatului printr-o scrisoare. „Unele dintre prevederile propuse încalcă flagrant legea”, arată Rafila în document făcând referire la mai multe articole.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Proiectul prevede ca asistenţa medicală de urgenţă să fie coordonată de DSU condus de Raed Arafat. Nu este pentru prima dată când sunt înregistrate tensiuni între Alexandru Rafila și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Rafila atrage atenția că expunerea de motive a proiectului de Lege privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne „NU conține Ministerul Sănătății între avizatori, deși proiectul are prevederi referitoare la asistența medicală de urgență, aflată în domeniul de responsabilitate al Ministerului Sănătății”.

Ministrul Sănătății mai transmite că s-a adresat în scris MAI, cu solicitarea de a reanaliza proiectul de lege și de a exclude sintagma „asistența medicală de urgență” din conținutul actului normativ.

„Am fost surprins când am văzut acest proiect de lege promovat de MAI, eu nu vreau să intru în niciun fel de polemică cu nimeni în acest moment. În mod evident, asistenţa medicală de urgenţă este în dreptul Ministerului Sănătăţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus, ironic, că îi cedează postul lui Raed Arafat. „Nu e vorba despre persoane, nu e vorba despre persoana doctorului Arafat, eu cred că am fost unul dintre cei care l-au lăudat cel mai tare. Dânsul este un om extrem de capabil, dar aici discutăm de responsabilitate pentru asigurarea asistenţei medicale în România pe termen mediu, nu e o chestiune conjuncturală, iar domnul Arafat dacă doreşte să coordoneze această activitate să vină la Ministerul Sănătăţii, chiar în locul meu, eu nu am niciun fel de problemă”, a adăugat Alexandru Rafila.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...