vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalParchetul European anchetează fraude comise în pandemie

Parchetul European anchetează fraude comise în pandemie

Patronul firmei „Sanimed”, omul de afaceri Cătălin Hideg, este vizat de anchetele Parchetului European şi DNA declanşate joi dimineaţă, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro. Cătălin Hideg era plecat în Abu Dhabi, ca şi omul de afaceri Cristian Burci, dar a revenit în ţară de Paşte. El urma să fie dus la audieri la sediul EPPO de la DNA.

Potrivit surselor G4media.ro, firma „Sanimed Impex International” din Bucureşti, controlată de Cătălin Hideg, prin intermediul unui off-shore din Cipru, ar fi accesat peste trei milioane de euro fonduri europene pentru realizarea centrului medical de recuperare pentru vârstnici RecuMed din Călugăreni.

Fiind vorba de fonduri europene, „Sanimed” a fost nevoită să organizeze licitaţie pentru atribuirea contractului de construcţie a centrului. Licitaţia ar fi fost câştigată de o firmă din Spania patronată de Raluca Hortensia Aelenei, o fostă angajată a „Sanimed”. Potrivit surselor G4media.ro, procurorii au stabilit că, în spatele câştigătorului licitaţiei, se afla tot patronul „Sanimed”, Cătălin Hideg.

În plus, firma din Spania câştigătoare a licitaţiei organizate de „Sanimed” ar fi folosit documente false. Spre exemplu, un document fals atesta că firma are suficientă experienţă pentru astfel de afaceri. În urma unor circuite financiare prin diferite firme din Cipru, Spania şi Portugalia, preţul aparaturii medicale achiziţionate pentru centrul medical din Călugăreni şi decontate din fonduri europene ar fi fost crescut artifical.

Pe de altă parte, ancheta DNA, care îl vizează tot pe Cătălin Hideg, priveşte şi achiziţia de măşti în pandemie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA şi EPPO au acţionat simultan în cele două dosare după ce Hideg a revenit în ţară.

Cine e Cătălin Hideg

E un om de afaceri ce face parte dintr-o aripă a masoneriei și a fost doctorand la Academia SRI. Este cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, a furnizat statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...