spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăNaționalZiarist obligat de judecători să își dezvăluie sursele unei investigații

Ziarist obligat de judecători să își dezvăluie sursele unei investigații

Judecătoria Iași i-a cerut ziaristului Gabriel Gachi și publicației Reporter de Iași, pe care o conduce, să își dezvăluie sursele informațiilor, potrivit portalului instanțelor, potrivit presshub.ro.

Gabriel Gachi a fost dat în judecată de directorul Spitalului de Neurochirurgie Iași, Lucian Eva, după o serie de dezvăluiri despre modul în care europarlamentarul Tudor Ciuhodaru pontează prezența în gărzi ca medic.

„În baza disp. art. 400 C. proc. civ. repune cauza pe rol şi fixează termen pentru continuarea judecăţii la T: 30.08.2022, ora 8,30 pentru când se citează părţile. Pune în vedere reclamanţilor să certifice toate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, cu titlu de probatorii, respectiv fişele de pontaj din volum II al dosarului. 

Pârâţii Reporter Is şi Gachi Gabriel să facă precizări despre sursa infomaţiilor obţinute pentru editarea articolelor menţionate de către reclamanţi. Cu cale de atac odată cu fondul”, arată Decizia Judecătoriei Iași.

Precedent periculos

Jurnalistul Gabriel Gachi a spus că este pentru prima dată când o instanță cere așa ceva și că urmează să contesteze măsura.

„E prima oară când o instanță ne cere să ne dezvăluim sursele. Vom contesta măsură, e fără precedent. E vorba despre un proces cu directorul Spitalului de Neurochirughie Iași, Lucian Eva. El ne-a dat în judecată pentru defăimare, cere despăgubiri.

Suntem puși la pachet cu o angajată de la spital, pe care directorul o suspectează că a devulgat informații de serviciu. Noi am cerut disjungerea celor două cauze, noi să fim tratați ca mass-media, dar judecătoarea a respins cererea și suntem judecați la pachet”, a declarat pentru G4Media jurnalistul Gabriel Gachi.

El a spus că procesul a fost intentat de șeful spitalului ieșean după o serie de articole în care Reporter de Iași dezvăluia că europarlamentarul Tudor Ciuhodaru avea pontaje de prezență foarte mari la spital, deși el ocupa și demnitatea de deputat european.

„Am obținut pontajele, sunt dubii rezonabile că nu putea îndeplini actul medical. În plus, au fost articole și despre achiziții publice ale spitalului”, a mai spus Gachi pentru G4Media.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
39 %
5.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...