marți, august 9, 2022
AcasăInternaționalHacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea virusului...

Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea virusului ”Gozi”

Un român acuzat că a contribuit la distribuirea unui virus informatic, care a infectat peste 1 milion de computere şi a provocat pierderi financiare considerabile la nivel mondial, a fost extrădat în Statele Unite, au anunţat marţi procurorii federali, informează Reuters.

Potrivit Agerpres, românul este acuzat că a gestionat un serviciu de găzduire care a contribuit la distribuirea virusului „Gozi”. Acest virus fura informaţii bancare personale, rămânând în acelaşi timp nedetectabil.

Acesta s-a prezentat la o primă înfăţişare, luni, la tribunalul federal din Manhattan, unde s-a dispus reţinerea lui. Potrivit procurorilor, „Gozi” a fost unul dintre cele mai distructive din punct de vedere financiar din istorie, provocând victimelor pierderi de zeci de milioane de dolari.

Virus descoperit în 2007

Virusul a fost descoperit pentru prima dată în 2007 şi a infectat cel puţin 40.000 de computere în Statele Unite, inclusiv peste 160 de computere aparţinând Administraţiei Naţionale Aeronautică şi Spaţială (NASA).

Bărbatul fost extrădat din Columbia în urma arestării sale anul trecut şi a fost acuzat de conspiraţie pentru comiterea unor fapte de intruziune informatică şi de conspiraţie pentru comiterea de fraude bancare şi electronice. Acesta a fost arestat anterior în România în 2012 şi eliberat pe cauţiune.

Anul următor, procurorii americani au anunţat acuzaţii ce îi vizau pe român şi Nikita Kuzmin, creatorul rus al virusului, care a pledat în secret vinovat în 2011, în cadrul unui acord de cooperare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.4 ° C
21.6 °
19.4 °
68 %
6.3kmh
100 %
mar
23 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...