spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalAdrian Câciu, ministru de Finanţe: "90% dintre antreprenori sunt „babuini”

Adrian Câciu, ministru de Finanţe: „90% dintre antreprenori sunt „babuini”

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a afirmat, anul trecut, înainte să fie ministru, că 90% din antreprenorii din România sunt babuini-antreprenori. O captură de ecran cu acest comentariu făcut de Adrian Câciu a fost publicată inițial de Bogdan Glăvan, fost consilier al lui Ludovic Orban.

Comentariul, vechi de un an, încă exista pe profilul său personal la momentul publicării acestui articol. Ulterior, întreaga postare a dispărut. Ulterior, Adrian Câciu a postat un mesaj pe Facebook în care își cere scuze pentru „vorbele grele din trecut” și susține că vorbele sale sunt sunt scoase din context, ținând cont că au fost făcute înainte de a fi ministru.

Într-un comentariu la o postare, răspunzându-i unui utilizator care spunea că bugetarii sunt plătiți 100% din ce produc privații, Adrian Câciu susținea că „problema este că dezechilibrul este la modul cum sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori și restul babuini-antreprenori”.

Biografia lui Câciu arată că acesta a fost bugetar din 2001. El a fost administrator al unei firme, Intermad Impex, între 1998 și 2001.

Ministrul Finanțelor nu este la prima astfel de ieșire

Înainte de Paște, oficialul social-democrat a precizat că nu consideră că este relevant dacă a direcționat în acest sens 1 leu, 2 lei, 10 lei sau 1.000 de lei întrucât „o sumă care i se pare normală unui om, altui om i se pare prea mare, iar altuia insuficientă”

„Nu am alocat niciun buget, nici nu am fost la cumpărături. Îndemnul meu ar fi să cumpărăm produse românești și să căutăm să vedem dincolo de masa de Paști sau în același timp să vedem ce e mai important de aceste sărbători. Ele ne spun că trebuie să ne uitam din nou în ochii oamenilor cu care locuim sau ne petrecem viața și să ne aducem aminte că cel mai important lucru este să fim aproape de ei. Mai mult, cred că ar fi bine să ne uitam și la cei în nevoie și să-i sprijinim”, a răspuns ministrul de Finanțe, întrebat de jurnaliști câți bani a alocat mesei din ziua de Paște.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...