spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalPetre Daea, audiat la DNA în dosarul lui Adrian Chesnoiu

Petre Daea, audiat la DNA în dosarul lui Adrian Chesnoiu

Petre Daea a fost audiat vineri dimineață, în calitate de martor, în dosarul în care este pus sub acuzare predecesorul său, Adrian Chesnoiu. La ieșirea din sediul DNA, actualul ministru a spus că nu a intervenit în cazul lui Chesnoiu.

În stenogramele din dosar, cel din urmă vorbește despre o favoare pe care i-ar fi cerut-o Daea, pentru angajarea unui apropiat.

La ieșirea de audieri, Daea a negat informațiile din stenograme: „Nu am intervenit. (…) Ne vedem în câmp, la treburile țării”. La sosire, Daea a declarat că a venit în calitate de martor. Întrebat dacă va spune adevărul, el a răspuns: „Tot timpul”.

Numele actualului ministru al agriculturii, Petre Daea, apare în documentele din dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu, pus sub acuzare pentru că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară.

Întrebat săptămâna trecută într-o conferință de presă despre acest aspect, Petre Daea a evitat să spună dacă a intervenit pe lângă fostul ministru al agriculturii pentru angajări: „Aici nu vă dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția unde este ea”, a îndemnat actualul ministru al agriculturii.

Într-una din interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei de concurs să îl ajute pe un cunoscut al lui Petre Daea. De asemenea, discuțiile scot la iveală și că fostul ministru Chesnoiu îi cere persoanei care a  denunțat faptele la DNA să nu le dea candidaților subiectele integral, ca să nu ajungă „la televizor”.

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare după ce paralementarii i-au ridicat imunitatea. Acesta și-a dat demisia imediat după ce a fost depusă cererea DNA. În locul său, Petre Daea a preluat din nou Agricultura.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...