vineri, septembrie 30, 2022
AcasăNaționalSuspect arestat după măcelul cu cinci victime din Bascov

Suspect arestat după măcelul cu cinci victime din Bascov

Bărbatul din localitatea argeșeană Bascov care este cercetat pentru uciderea cu bestialitate a cinci membri ai familiei sale, între care o fetiță de 5 ani, a fost arestat preventiv ieri, pentru 30 de zile.

„În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, au precizat iniţial procurorii.

Aceştia au adăugat că, faţă de victimele identificate, inculpatul avea calitatea de fiu, frate şi, respectiv, unchi.

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a făcut declarații marți seară, după ce a fost în locul măcelului. O fetiță de cinci ani, mama, unchiul și bunicii acesteia au fost uciși de unul dintre membrii familiei, cunoscut cu boli psihice și înregistrat cu aceste afecțiuni la medicul de familie, și au fost găsiți morți de tatăl copilei. Măcelul a avut loc în localitatea argeșeană Bascov.

Victimele nu au avut nicio şansă

Procurorul a dat detalii cu un impact emoțional ridicat referitor la modul în care oamenii legii presupun că au fost ucise victimele: făptuitorul a folosit mai multe obiecte dure, dar nu cuțite, ci posibil un ciocan, iar victimele prezentau agresiuni intense, conform lui Palaghia.

Procurorul a mai spus că din primele cercetări pare că a existat un plan bine stabilit al agresorului, însă acesta a discutat liber și coerent cu oamenii legii. Principalul suspect a fost găsit într-o pădure din spatele casei și nu a încercat să fugă la vederea oamenilor legii.

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală Argeș, a declarat, marți seară, după ce a plecat de la locul crimei din localitatea argeșeană Bascov că îi este foarte greu să vorbească și că e dramatic ce a văzut. Manu a mai spus că victimele au fost luate prin surprindere și ucise cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte.

Medicul susține că e foarte puțin probabil să mai fi supraviețuit dacă ar fi fost găsite mai devreme și ar fi primit îngrijiri medicale.

Manu a mai declarat că autorul crimelor primește tratament și este în evidența unui medic psihiatru „celebru din Pitești”. Medicul legist a mai spus că este de părere că măcelul a avut loc în timpul nopții până spre marți dimineață.

Familia ştia despre problemele atacatorului

Psihiatrul bărbatului din Argeș care și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani spune că, de obicei, tatăl acestuia venea să îi ia tratamentul, familia nevrând să îl expună. Medicul mai afirmă că ultima dată l-a văzut pe bărbat în luna mai și că nu i s-a părut că ar avea o schimbare de comportament.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
12.3 ° C
17.6 °
12.2 °
86 %
2.1kmh
32 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...