spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalMărturii de pe frontul din Donbas: "Fiecare persoană care este aici nu...

Mărturii de pe frontul din Donbas: „Fiecare persoană care este aici nu va uita niciodată ce faceţi pentru noi”

Militarul ucrainean de origine română menţionat în campania de strângere de fonduri a jurnalistului Radu Hossu, care a avut un succes peste estimari şi care continuă, apare pentru prima data într-un film. Acesta are un mesaj pentru cei care susţin cauza ucraineană. Mesajul ucraineanului este în limba română, iar în timpul înregistrării, pe fundal se aud bombardamente.

„Sunt ucrainean, dar gândurile mele sunt în limba română. Vă mulţumesc tuturor pentru ajutorul pe care l-aţi dat şi vă spun că fiecare persoană care este aici nu va uita niciodată ce faceţi pentru noi. Îi mulţumesc lui Radu Hossu, cel care organizează tot şi cu care ţin legătura pentru că ne ajută. Vreau să vă spun că în cel mai scurt timp, cu ajutorul vostru, al tuturor vom câştiga, iar oamenii noştri care sunt refugiaţi în România, pe care îi ajutaţi şi pentru care aveţi un foarte mare respect se vor întoarce acasă. Slava Ukraini!”, a transmis soldatul ucraineano-român care luptă în Sloviansk (Donbas).

Campanie pentru strângere de fonduri

Jurnalistului şi activistului braşovean Radu Hossu, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea Gărzii Civile Teritoriale, care luptă împotriva forţelor invadatoare ruse în zona Sloviansk, Donbas.

În urma apelului, care a fost preluat şi de „Monitorul de Botoşani”, Radu Hossu a informat că oamenii s-au mobilizat. Până marţi peste 600 de oameni au donat pentru campania umanitară. În primele patru zile s-au strâns peste 30.000 de euro.

„La finalul campaniei, voi face un raport transparent cu toate donațiile (cu prenumele celor care au donat și suma, pentru a vă recunoaște fiecare în parte) și cu produsele donate. Pe Andrei îl voi întâlni în curând, când voi pleca în Ucraina în calitate de corespondent de război. Daca exactă și unde voi fi nu vă pot spune, evident din motive de securitate, recomandări primite inclusiv de la oficialitățile române, cărora sincer vă spun că le mulțumesc pentru grijă. Celor care credeați că Andrei este doar o plăsmuire, nu pot decât să vă invit să vă ascultați și bombardamentul care se aude pe fundal, poate așa vă veți convinge, chiar dacă nu ăsta este deloc scopul acestei postări. Tuturor, vă invit să-l urmăriți și să-i transmiteți ceea ce simtiți. Vă va citi mesajele. Și nu doar el, ci și colegii lui, cărora el le va traduce. Gândurile și vorbele bune le alină și lor zilele grele.
Glorie eroilor! Mulțumesc vouă! Mulțumesc Andrei! Slava Ukraini!”, a transmis Radu.

Relatări încă de la începutul războiului

Radu Hossu postează pe pagina sa de facebook rezumate de noapte care s-au dovedit unele dintre cele mai fidele relatări şi analize despre situaţia de pe frontul din Ucraina. El şi-a început relatările de la începutul războiului din Ucraina, din a doua zi practic (de pe 26 februarie).

Sursele jurnalistului şi activistului braşovean sunt verificate şi şi-au dovedit seriozitatea în timp, cum ar fi Institutul pentru Studiul Războiului, cetăţenii ucraineni refugiaţi şi rudele lor rămase în ţară, sau chiar militarii care luptă pe front.

Jurnalistul analizează inclusiv informaţiile postate de ruşi, cântăreşte ambele versiuni, ce spun analiştii militari, soldaţii de pe front (cum ar fi renumitul american James Vasquez care luptă de partea ucrainenilor şi a văzut cu ochii lui ororile de la Irpin), iar apoi analizează ce trend se conturează şi care este adevărul, aceasta fiind metoda prin care, în timp, şi-a selectat sursele de încredere.

CUM SE POT FACE DONAŢII

Variante donații: 1. Varianta IBAN: Transfer de Lei din Romania: IBAN: RO89 BREL 0005 5067 7555 0100, Beneficiar: Radu Hossu, Banca: Revolut

-Transfer de Lei din exteriorul României: IBAN: LT05 3250 0087 1322 0725, BIC: REVOLT21, Beneficiar: Radu Hossu, Banca: Revolut (Unde vedeți IBAN-ul de Lituania, este datorită Revolut, căci așa e Banca, însă contribuția ajunge la mine)

-Transfer de Euro din Romania sau din exterior: IBAN: LT05 3250 0087 1322 0725, BIC: REVOLT21, Beneficiar: Radu Hossu

  1. Varianta Revolut direct din Revolutul dumneavoastră personal:
  2. Accesați link-ul https://revolut.me/raduhossu

În cazul în care primiți o eroare, urmați varianta B.

  1. În cazul în care transferul se face din SUA sau alte țări externe UE, este nevoie să-mi adăugați numărul de telefon. Pentru astă vă rog să-mi scrieți în privat, din motive de securitate personală, nu o să pun numărul public aici, ci doar în privat.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...