spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNaționalConsilierul ministrului Transporturilor, luat în braţe de PSD, după ce a fost...

Consilierul ministrului Transporturilor, luat în braţe de PSD, după ce a fost mustrat de asociaţiile pentru autostradă

Asociaţiile care militează pentru construcţia de autostrăzi sunt pe punctul de a-i retrage sprijinul reprezentantului pe care l-au propulsat în Guvern. Cătălin Urtoi, consilier personal al ministrului Transporturilor (Sorin Grindeanu, PSD), a fost „mustrat public” pentru apropierea lui faţă de social-democraţi. Acesta s-ar fi depărtat de asociaţii şi nu şi-ar fi respectat înţelegerile de înainte de numirea în funcţie, respectiv în ianuarie 2022. Dacă asociaţiile sunt gata să-l lase pe Urtoi pe cont propriu, PSD este pregătit să-l susţină în continuare.

Liderul PSD Iaşi Maricel Popa a declarat marţi pentru Ziarul de Iaşi că, dacă va reveni în fruntea Consiliului Judeţean (CJ), se gândeşte să-i propună un post din care să se ocupe de modernizarea drumurilor din judeţ. „Este un om care munceşte foarte mult”, a spus Popa, subliniind că Urtoi nu este membru PSD şi nici nu l-a invitat să depună o adeziune în acest sens. „Eu nu am culoare politică! Culoarea mea este cea a autostrăzilor”, a comentat Cătălin Urtoi.

Eu l-am avertizat de mai multe ori

Preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, a transmis marţi pentru Ziarul de Iaşi ieri că Urtoi a fost „avertizat” în mai multe rânduri să-şi revizuiască poziţia faţă de PSD. Apostol i-a reproşat acestuia că nu a respectat înţelegerile făcute cu cele două asociaţii („Împreună pentru A8” şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei) înainte de a fi sprijinit pentru un mandat de consilier la cabinetul lui Grindeanu. În speţă este vorba despre o conlucrare cu mişcările civice în demersurile pentru urnirea proiectelor de autostradă, în special A8, fără ca activitatea lui Urtoi să aibă conotaţii politice.

„Eu l-am avertizat de mai multe ori faţă de poziţia lui în raport cu PSD, nu a înţeles şi i-am spus că un astfel de avertisment va veni, la un moment dat, şi public, ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru moment, este o mustrare publică, zilele următoare ne vom întâlni, ne vom aşeza la masă şi vom reitera ceea ce discutam înainte ca el să meargă la Minister. Dacă nu ajungem la o înţelegere, atunci ne vom delimita public, dar sper să aibă înţelepciunea…”, a spus Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei din care provine Urtoi. El a demisionat din organizaţia civică odată cu intrarea în Ministerul Transporturilor, mai întâi pe un post de consilier onorific, apoi, pe o funcţie remunerată de consilier al ministrului.

Proiectul pentru A8 bate pasul pe loc

Potrivit lui Apostol, stadiul actual al proiectului autostrăzii A8 este acelaşi precum în ianuarie 2022, când Urtoi a devenit consilier remunerat, nefiind făcuţi paşi înainte. În plus, Apostol spune că, la nici două săptămâni după ce a devenit consilier, Urtoi nu a mai ţinut contactul cu asociaţiile care l-au susţinut, dar s-a apropiat de PSD. „E o formă de delimitare publică, o atenţionare publică, ne-a deranjat încălcarea înţelegerii, el trebuia să fie reprezentantul asociaţiilor”, a spus, la rândul lui, unul dintre liderii MDM, Dorin Dobrincu.

 „Sunt la Ministerul Transporturilor şi reprezint interesele Moldovei cu privire la proiectele de autostrăzi. Eu nu am culoare politică! Culoarea mea este cea a autostrăzilor. Am o relaţie foarte bună cu ministrul Sorin Grindeanu şi reprezint o voce puternică a Iaşului în interiorul ministerului pe tema A8 şi A7, dar şi pentru alte zone cu privire la A13, DEx Botoşani-Suceava, VO Bârlad, DEx Bacău-Piatra Neamţ, DEx Focşani-Brăila şi alte proiecte care pot aduce dezvoltare în regiunea Moldovei pe infrastructura rutieră”, a declarat Cătălin Urtoi pentru Ziarul de Iaşi.

Popa: „Urtoi nu este membru PSD”

Preşedintele PSD Iaşi Maricel Popa s-a arătat un susţinător al lui Cătălin Urtoi şi a lăudat activitatea acestuia. Mai mult, liderul social-democrat s-a arătat dispus chiar să-i propună, în viitor, un alt loc de muncă, dar a subliniat că nu s-a gândit să-l invite să-şi depună o adeziune la PSD.

„În primul rând, nu este membru PSD. Asociaţiile sunt supărate pentru faptul că el se mişcă, munceşte, este un tip foarte muncitor. El îşi face treaba foarte bine, munceşte foate mult. Nu l-am invitat în partid, nu m-am gândit la acest lucru. Dar, am mers cu el pe şantier, la consultanţi, la CNAIR, este omul potrivit la locul potrivit. Nu cred că el cochetează cu politica”, a susţinut şeful PSD Iaşi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...