duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăNaționalUPDATE: Cinci răniți după explozia unui bloc de locuințe (video)

UPDATE: Cinci răniți după explozia unui bloc de locuințe (video)

Update: Încă o persoană a ajuns la spital după ce a fost rănită în urma exploziei de luni dimineaţă de la Suceava. Este vorba despre  o pacientă de 61 de ani policontuzionată în urma exploziei cu traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominala şi contuzie bazin.

Patru persoane au fost rănite luni dimineaţă în urma exploziei produse într-un bloc din cartierul Burdujeni, din Suceava. Conform ISU Suceava, locatarii din două scări de bloc au fost evacuaţi sau s-au autoevacuat. Explozia s-a soldat şi cu distrugeri majore, inclusiv a autoturismellor parcate în apropierea blocului.

Am fost anuntati in jurul orei 4 despre aceasta explozie si ne-am deplasat la fata locului cu toate autospecialele din baza, vorbim de 3 autospeciale de stingere, autoscara mecanica, autospeciala pentru descarcerare si cele doua ambulante SMURD, inclusive cea de Terapie Intensiva Mobila. Am chemat in sprijin si 2 echipaje ale SAJ . La fata locului sunt distrugeri foarte mari, vorbim de 14 apartamente din scara unde se afla apartamentul unde s-a produs si aceasta explozie, la etajul 2, mai precis. A fost afectat si apartamentul din scara vecina, lipit de apartamentul cu pricina. Am evacuat si s-au evacuta toate persoanele din cele doua scari”, a declarat maior Alin Găleată, purt de cuv ISU Suceava.

Prefectul județului s-a deplasat la locul exploziei din Burdujeni. Au fost evacuate și s-au autoevacuat în jur de 40 de persoane din două scări de bloc.

CJSU a fost convocat la ora 9.30.

În urma exploziei 25 de masini au fost distruse. Un bărbat în vârstă de 60 de ani, în apartamentul căruia a fost explozia, este la spital cu 80% arsuri pe corp, în stare critică. Acesta a fost aruncat pe geam de suflul exploziei și a cazut de la etajul 2 cu tot cu bucata de perete/beton al apartamentului. Bărbatul va fi transferat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

La spital au ajuns și două femei.  O pacientă de aproximativ 60 de ani peste care a cazut tavanul, politraumatizată, cu traumatism toraco-abdominal și fracturi de bazin. O alta femeie a ajuns la spital cu arsuri pe o suprafață mică a corpului. Având în vedere că pacienta este și policontuzionată va rămâne pentru supraveghere în spitalul din Suceava pe Secția de chirurgie plastică, deoarece la nivel național nu mai sunt locuri libere în secțiile de arși. Ulterior, când se va elibera un loc în țară, va fi reevaluata și dacă starea pacientei impune, va fi transferată.

Tot la spital a ajuns și o pacientă peste care a căzut tavanul. Aceasta are contuzii și o fractură la nivelul bazinului și nu necesită internare.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
-0.5 ° C
0.6 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
12 %
Dum
2 °
lun
3 °
mar
3 °
mie
6 °
joi
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...