duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăNaționalCresc abonamentele la telefonia mobilă. Care sunt firmele care au scumpit şi...

Cresc abonamentele la telefonia mobilă. Care sunt firmele care au scumpit şi cine stă în aşteptare

Scumpirea energiei electrice, care a atras după sine un val de majorări de preţuri, a afectat şi companiile de telefonie mobilă. Orange a procedat cu discreţie şi a omis să-şi sperie abonaţii, care s-au trezit cu un euro strecurat pe factură.

Unii clienţi au primit notificări prin SMS, alţii au descoperit pe factură că sunt liberi să rezilieze contractele înainte de termen. Compania a venit şi cu unele bonusuri, precum o anumită cantitate de trafic de date. Dar, pe de altă parte, ce mai înseamnă 5 lei în ziua de azi? Pe pagina de internet a companiei, abonamentele încep de la 7,5 euro/lună.

Telekom România, la care acţionar majoritar este de mai bine de un an Orange, a mers mai hotărât: 2 euro în plus, cu tot cu TVA, pentru toate serviciile mobile.

Indexare cu rata inflației

Mai mult, clienţii sunt anunţaţi că abonamentul va fi indexat anual cu rata inflaţiei, dar nu mai mult de 5 la sută. Şi această companie îşi eliberează clienţii de obligaţia ducerii până la capăt a contractului de servicii mobile. La Telekom, potrivit ofertelor de pe site, abonamentele încep de la 7 euro.

De la 7 euro încep şi abonamentele de la Vodafone, ofertă pentru portare. Compania pare însă că încă tatonează terenul: unii abonaţi ne-au spus că nu s-a modificat nimic în planul tarifar, alţii, că au obţinut cel puţin amânarea unei majorări a abonamentului.

În fine, Digi, care a reuşit până acum să ţină preţurile jos – chiar dacă la această companie SMS-urile nu sunt gratuite – încă nu a manifestat intenţia să intervină în planurile tarifare. Aici, abonamentele pentru telefonul mobil încep de la 5 euro, ba chiar de mai jos în anumite condiţii.

Materialul integral poate fi citit pe Ziarul de Iași.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
-0.5 ° C
0.6 °
-0.6 °
86 %
6.1kmh
44 %
Dum
-0 °
lun
3 °
mar
3 °
mie
6 °
joi
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...